Stallrutiner på en ledig dag!

Tänkte berätta för er lite hur mina stallrutiner brukar ser ut. Såklart beror det på om det är skola eller om jag är ledig. Men jag utgår ifrån en dag där jag är ledig.

Hästarna fodras kl 07:00 som görs av ett rullande schema av oss i stallet. Mina får ändast hösilage på morgonen.  Det får äta sin frukost inne och går ut vid 8 tiden och där emellan sätts täcke & annat som dom ska ha på sig i hagen. Fine star får även med sig en kasse med hösilage på morgonen. Jag brukar försöka vara i stallet på förmiddagen och fixa sysslorna så man får lite fritt rästen av dagen liksom. Efter jag har mockat och packat de påsar som är tomma så brukar jag rida någon av hästarna. Eftersom min mamma är mycket med mig i stallet så brukar hon ibland mocka när jag rider så man sparar lite tid. Vi mocka bara i hästarnas boxar när dom inte är där. Just för säkerheten och även för att de ska får vara ifred sen är dom ganska så mycket ivägen också. Efter det så blir klockan snabbt lunch dags som dom äter i hagen vid halv 12 tiden. Om jag bara har ridit en höst på förmiddagen så brukar jag rida den andra nu på eftermiddagen som tex idag ska jag rida Maja. Tycker det är skönt att åka hem och äta emellan och få energi. Hatar att rida och vara trött. Känns som då får man inte ut något utav passet.

Sedan äter Maja sin eftermiddags hösilage ute och Fine star får gå in. Hon vill alltså in när klockan närmar sig 4-halv 5. Ger du henne maten ute, hon kommer inte äta den. Tro mig har försökt många gånger. Maja får gå in bero på väder. Är det fint så kan hon vara ute till 18:00 om det är så. Men brukar försöka gå efter vad dom själva vill. Stå dom och hänger vid grinden så tar jag in dom. Går dom ute i hagen får dom vara ute en stund till. När dom tas in ska hovarna kratsars och mashen får dom i krubban innan jag lämnar stallet. Sen får dom sista målet för dagen vid 21:00.

så här kan en dag för mig och mina hästar se ut :)

IMG_7810 IMG_7812

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>