Lär känna mina hästar

Maja f.2007

Ni som följer min blogg och sociala medier känner ju typ redan Maja. Henne köpte jag för dryga 3,5 år sedan. Jag var 12 år gammal och har aldrig haft så ont i magen som jag hade när denna gråa saken kom. Stirrig och väldigt bossig var hon. Hon hade redan bestämt att det var hon som kungen helt eneklt. Egen vilja är hennes mellan namn! Blir du vän med henne har du en vän för livet. En annan stor egenskap är att hon är sur. Hon gillar att vara sur. Blir du arg på henne blir hon jätte ledsen eller ännu värre. Enklaste är att bara låta henne va och acceptera att hon är världens största egoist.

Maja älskar att vara skitig. Tofsar i öronen, dammig på rumpan och intorkad lera på benen. Då är hon lugn. Bli borstad och ren och fin. Inget av det gillar hon. Big NO till det.

Majsan älskar killar. En riktig epa raggare som både pruttar högt och snusar 😉

Mycket häst att rida och hålla ihop. Lång i typen. Mycket ben. Vi säger hela tiden att hon är en häst med för korta ben. Hennes kropp är väldigt stor och lite klumpig men Maja själv ser henne som en katt :) Världens bästa allround häst. Maja hade kunnat vara i vilken gren du vill. Voltige? visst. Hon lär sig extremt fort. Traggla det 2 dagar så kan hon det själv den 3dje dagen. Hon älskar få beröm när hon jobbar.

Nu till det bästa Maja vet. MAT. Hon har seriöst hoppat ner från ett berg för det var gräs på andra sidan. stått på en mur för att nå den goda eken. Ja ni hör ju själva… Suck. Maja är en häst som måste ha sina rutiner. Men trots alla hennes fasoner så betyder hon för mycket för mig. Hon älskar mig och jag älskar henne.

880F652C-730D-488C-802F-7D6837BB5109 61E5A3F8-1B15-492A-918D-F670DBF01759 E2DCCC65-32AF-415D-BDC4-867293C0826F

Fine star van pottelberg ”Fine star” f.2011 efter Kashmir van shuttershof

En riktig liten diva. Väldigt försiktig och lite barnslig. Banan hatar hon. smakar konstigt och konsistensen är ännu värre. Ljuva snäll att hålla på med. Kan stå och mysa dag in och dag ut. Hon kan hanteras av ett litet barn! Hon är en superstjärna i hoppning. vet precis vad som inbär. 1m är mesigt. Bockar bockar och bockar runt den banan. 110, öronen är spikrakt framåt och fokus till 100%. Det är hennes grej! Fine star hatar markarbete. Tråkigt och helt ointressant för henne. Jag har mina mål med henne som jag tror garanterat att vi kommer nå. Med rätt ridning så tror jag Fine stars kapacitet är gryym. Hon gillar att vara ren – tack & lov. Hennes päls glänser ända till månen. Hon är lite mörkrädd. Blir lite orolig och vill gärna vända sig om och kolla så inget läskigt finns bakom henne 😉

813F1726-ABD0-428E-A09D-FAA1A709453A F7EEED78-BBB3-430A-9317-B154D7D409A3 6D8E1D91-AFEF-408A-B744-3F7E6633B275

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>