Storm delux

Igår var Anna här och tömkörde Maja samt visade mig. Ser väldigt lätt ut men fasen var svårt det var när hon bad mig prova. ”inte för långt bak, inte för långt fram” – aahhh vad stora skillnader det blev när man var lite på fel ställe. Rätt var det är så har du ett hästhuvud framför dig. Min första fråga var hur jag styr. Som att lära sig rida en gång till fast från marken. Men wow vill verkligen lära mig tömköra. Sjukt bra och bygger upp muskler på ett skonsamt sätt och har hört att det blir verkligen bra resultat. Höger varv var svårt – Majas svåra varv. Men hon var väldigt duktig. Fick fina ord från Anna. Lätt lärd ponny precis som jag sagt innan 😉 Avslutade med att jag gjorde världens fulaste skänkelvikning men det var ändå skänkelvikning så jag får väll vara nöjd med den :)

4284DF76-AE15-4881-BCC6-2AFBD28F59CC

En jädra massa linor…E46FC547-31F0-459A-BD52-40753A6B7A22 6969A28B-8D64-4F1C-AFB3-04B7F489AAAE

Ja.

Idag har det varit storm delux och regn på det. Blähh… Dånade överallt. Maja var heeel jobbig i början. Helt hysterisk på stallgången. Bet som en dåre efter mig. Sa till henne 1 miljon gr men höll bara på mer, sen mer och sen lite mer. Exakt sån här kan Maja vara när det är bajs väder ute. Gick upp i manegen. Gick fram och tillbaka, fram och tillbaka när jag skulle sitta upp. Skrittade 10 meter sen skrittar hon på stället och lyfter frambenen. Väljer att börja trava direkt så hon kan få springa av sig lite (brukar hjälpa väldigt bra på henne). Pang, får ett ryck och stegra när traktorn håller på att lägger grus utf. Visst det lät och egentligen inget konstigt att hon hoppar till. Men jag som umgås med henne 365 dagar om året vet att Maja inte skulle reagera på det om hon var i sitt lite mera normala – chill. Sen gjorde hon det 24 gr till så valde att gå ner till stallet istället för att fortsätta bråka. Tar tag i det imorgon istället när jag kan vara själv. Hon blir ofta heeelt loco när hon vilat en längre period. Men jag tar hellre denna skiten och hon kan bli redig någon jädra gång i benet. Första dagen utan medicinen idag med. Hatar mugg :)

1B19C94A-C2CE-4490-9549-8BB7924C68DC

Kolla vad vacker hon är. Älskar hennes färg!

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Storm delux

  1. Hade inte du kunnat göra ett inlägg kring ditt gymnasieval. Vilken linje du ska välja och Vrf? Hur du ska parera det med hästarna och hur det känns att börja gymnasiet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>